VertrouwensContactPersoon


Wanneer kun je hier terecht?

- Voel je je niet veilig op de club of op het hockeyveld?
- Is er sprake van machtsmisbruik ?
- Zijn er signalen van (sexuele) intimidatie?
- Voel je je bedreigd of gepest?
- Of doet zich een andersoortige ongewenste situatie voor?


Misschien is er iets vervelends voorgevallen tijdens een wedstrijd of training, in contact met een medelid, trainer of coach. Wellicht heb je een probleem met iemand en je vindt het lastig dit te bespreken. Loop je rond met een vraag of situatie zoals hier beschreven, dan kun je terecht bij ons als VertrouwensContactPersonen. 

HC Tilburg vindt het belangrijk dat je jouw sport in een veilige prettige omgeving kunt beoefenen, in een omgeving waar je je thuis voelt. Het gaat erom dat je plezier beleeft aan de hockeysport, samen met medesporters, coaches, trainers en de supporters langs de lijn. Als dat niet zo ervaren wordt, is het belangrijk dat je een ongewenste situatie kunt bespreken met een betrouwbaar en onafhankelijk persoon. Daarom heeft HC Tilburg binnen de club twee VertrouwensContactPersonen (VCP) aangesteld: Nelleke Boelhouwer en Esther de Beer. Zij bieden een luisterend oor, behandelen je (verhaal) met respect, werken vertrouwelijk, geven raad en verwijzen door voor geschikte hulp.

Wie zijn wij?

Esther de Beer werkt als studiecoach, decaan en docent Eventmanagement aan NHTV (nu Breda University). Daarnaast heeft zij haar eigen bedrijf: Esther de Beer studie- & loopbaancoaching. Haar passie is begeleiding van jongeren & professionals om zo een bijdrage te leveren aan persoonlijke ontwikkeling en welbevinden. Mensen treffen in haar een warme persoonlijkheid, oprechte interesse, positiviteit en een deskundig klankbord. Ze heeft een man, 3 kids (waarvan er 2 bij HCT hockeyen) en een teckel.


(Esther de Beer)

Nelleke Boelhouwer is werkzaam als advocaat en mediator familierecht bij Gerritse Poelman advocaten in Tilburg. In de familierechtpraktijk staat de mens centraal. Iedere casus is anders, want ieder mens is anders. Het is voor haar daarbij een uitdaging om, in een moeilijke periode, de communicatie tussen partijen goed te houden en conflicten te voorkomen. Zij biedt een luisterend oor, is praktisch en kan problemen vrij snel terugbrengen tot de kern. Nelleke heeft een man en drie zonen, waarvan er één hockeyt bij HCT en twee bij Oranje Rood.

(Nelleke Boelhouwer)

Wat kunnen we voor je doen?

Als VCP-er zijn wij aanspreekpunt voor alle betrokkenen bij de club: leden, ouders, trainers/coaches, vrijwilligers met vragen, twijfels of signalen over zaken die met ongewenst (intimiderend) gedrag te maken hebben.

We bieden een deskundig klankbord, een luisterend oor en samen onderzoeken we de volgende stap om de situatie te verbeteren. Wij werken onafhankelijk van het HC Tilburg-bestuur en koppelen meldingen anoniem (dus zonder vermelding van je naam) terug aan de voorzitter van het bestuur. De voorzitter pakt het vraagstuk verder op indien noodzakelijk. Van de gesprekken die er tussen jou en de vertrouwenscontactpersoon plaatsvinden, wordt niemand op de hoogte gesteld, zonder dat jij daar toestemming voor hebt gegeven en ervan op de hoogte bent

Behoefte aan contact?

Dat kan via e-mail: [email protected] of telefonisch:

06 16766351 (Esther de Beer)
06 23975460 (Nelleke Boelhouwer).

Ook is het mogelijk om de hulplijn seksuele intimidatie van het NOC*NSF te bellen op 0900 202 5590 (op werkdagen van 8 tot 22 uur en op zaterdag van 12 tot 16 uur, 10 cent per minuut).

Met sportieve groet,

Esther de Beer en Nelleke Boelhouwer