Opleidingen

Opleidingen HC Tilburg Top Opleidingen

HC Tilburg Top Opleidingen is de verzamelnaam van drie onderdelen die samen de opleidingsstructuur van HC Tilburg vormen. Het gaat hierbij om:

- Willem II Topsport-klas;
- Hockeyacademie;
- HC Tilburg Hockeyschool

Elke vorm heeft zijn eigen specifieke aanpak, doelgroep en/of ontwikkelingsdoel. Het basisdoel van elke vorm is speelsters en spelers de mogelijkheden te geven vooral hun hockeytechnische en eventueel -tactische vaardigheden verder te ontwikkelen.

Dus wil jij extra trainen om je technisch en/of tactisch te verbeteren, lees dan hieronder voor welk onderdeel jij je kunt aanmelden!

Willem II Topsport-klas
HC Tilburg faciliteert verdiepende hockeytechnische trainingen voor leerlingen van het Willem II college, die kiezen voor de Topsport-klas en daarbij hockey als sport. Zij worden in staat gesteld als vervanging van of tijdens hun schoollessen twee keer per week extra trainingen te volgen.

Deze trainingen worden verzorgd door Thijs Bams (o.a. speler van Heren 1) met ondersteuning van Roy Bax (o.a. Assistent Trainer/Coach van Dames 1).

Trainingen vinden plaats op dinsdag en donderdag van iedere week gedurende het gehele schooljaar van 15.00 tot 16.15 uur.

Gedurende het winterseizoen wordt uitgeweken naar de HockeyDome (indoor hockeyhal). Daar worden trainingen zaalhockey verzorgd. Twee maal per week trainen kost €250,- per schooljaar.

Daarnaast wordt door het Willem II College €250,- in rekening gebracht voor de topsport begeleiding en faciteiten.

Wil je hiervoor in aanmerking komen kan je jezelf aanmelden via het Willem II College of via het volgende mailadres: [email protected].

Hockeyacademie
Bij de Hockeyacademie worden voor speelsters en spelers van eerstelijns- en/of opleidingsteams verdiepende hockeytechnische en/of -tactische trainingen verzorgd. Daarnaast kan het zijn dat een speelster en/of speler die bij de HC Tilburg Hockeyschool meetraint zich zo sterk ontwikkelt, dat zij of hij wordt uitgenodigd om deel te gaan nemen aan de Hockeyacademie.

Voor aanmelding maakt het niet uit bij welke hockeyvereniging iemand speelt. Dus iedereen - mits spelend in een eerstelijns- en/of opleidingsteam - kan zich voor de Hockeyacademie inschrijven.

De trainingen worden op dit moment verzorgd door Thijs Bams en Roy Bax (zie ook hierboven Willem II Topsport-klas).

Trainingen vinden plaats op HC Tilburg en worden op dit moment gegeven op dinsdagen en donderdagen van 15.00 tot 16.15 uur. Bij groei van de groepsgrootte zijn alternatieve tijden en eventueel dagen niet uitgesloten.

De kosten bedragen €125,- voor 1 training per week en €250,- voor 2 trainingen per week, gedurende 1 heel kalenderjaar (waarbij een paar dagen als gevolg van bijvoorbeeld vakanties en feestdagen komen te vervallen). Inschrijven kan via [email protected].

HC Tilburg Hockeyschool
Als je gemotiveerd bent om extra te willen werken aan je hockeytechnische en/of tactische vaardigheden, dan kan iedere speelster of speler van iedere willekeurige hockeyvereniging zich aanmelden voor de HC Tilburg Hockeyschool.

Voor deze opleidingsvorm is wel gekozen voor een splitsing van leeftijdsgroepen. Namelijk de Jongste Jeugd, de D-categorie en de C/B-categorie. Reden hiervoor is om verschillen binnen één groep niet te groot te maken.

Op woensdagen traint de D-categorie van 15.30 tot 16.30 uur onder leiding van Roy Bax.

Op vrijdagen traint de Jongste Jeugd van 16.30 tot 17.30 uur en de C/B-categorie van 17.30 tot 18.30 uur onder leiding van Roy Bax en Toni Marks (Dames 1 HCTilburg).

De kosten bedragen €75,- per 12 lessen voor HCTilburg leden en €100,- voor niet-HCTilburg leden.

Inschrijven kan via [email protected].